Zimsko jutro: U Pazinu -5°C, jak mraz mjestimice i uz obalu

Današnje jutro bilo je pravo zimsko. Na našoj meteorološkoj postaji u Pazinu temperatura zraka spustila se na -4,7°C, a ne sumnjamo da je na 5 cm od tla bila još barem 2-3°C niža.

Livade su jutros bilježile -3,3°C, Žminj -1,4°C, Flengi -0,3°C. Jakog mraza ponegdje je bilo i uz obalu, ali se jedino u Umagu temperatura zraka na 2 m spustila u blagi minus (-0,1°C), piše Istramet. Jutro je najmanje hladno bilo u Opatiji, Labinu i Vrhu koji su zabilježili minimalnu temperaturu zraka od čak 7°C. Trenutno su temperature više, pa tako Pazin bilježi 11, Pula 16, Rovinj 18, Poreč 12, Umag 11 te Labin 15°C.

U idućih nekoliko dana očekuje nas stabilno vrijeme vrlo slično današnjem: sunčano uz slabe vjetrove, s jutarnjim temperaturama između -3 i 7°C, a dnevnim do 17°C. Stabilno vrijeme donosi i stabilnu biometerološku prognozu. Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika. Vrijeme će tijekom sljedećih dana biti poticajno za većinu ljudi, što će se povoljno odraziti na raspoloženje i dobru koncentraciju, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.