Žive jaslice sutra u Gračišću

JasliceGračišće se i ove godine, treću godinu zaredom na nekoliko dana vraća u davnu prošlost. U nedjelju 26. prosinca, mještani Gračaštine uprizoriti će Žive jaslice na uličicama Gračišća. Stotinjak mještana koji predstavljaju likove Svete obitelji, Sveta tri kralja i obične građane Betlehema u njihovim svakodnevnim poslovima aktivno će sudjelovati u ovoj zanimljivoj manifestaciji. Sprema se i bogata gastro ponuda tradicionalnih istarskih jela te kuhano vino.

Manifestacija započinje u 17 sati na Placu pred crkvom Blažene Djevice Marije, odakle „Josip i Marija“ kreću ulicama Gračišća (Betlehema) put štalice u kojoj se rodio Isus (štalica je kod crkve Sv. Vida). U Špitalu će biti izložena prodajna izložba polaznika dječjeg vrtića, na kojoj će se moći kupiti slike, čestitke i božićni ukrasi.

Osim uvodnog, na rasporedu su još dva uprizorenja, 2. siječnja i 6. siječnja na blagdan Sveta tri kralja. Organizatori su Župa i Općina Gračišće na čelu s Alenom Bažonom, koji je idejni začetnik ove manifestacije.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.