Žive jaslice u ponedjeljak u Gračišću

Četvrtu godinu zaredom u Gračišću se sprema uprizorenje živih jaslica. Više od stotinu mještana Gračišća i sa područja Općine Gračišće i ove će zime dvaput uprizoriti žive jaslice u starogradskoj jezgri Gračišća. Iako je starogradska jezgra Gračišća prije nekoliko tjedana ličila na pravo gradilište, sve je spremno za ovu manifestaciju.

Prvo uprizorenje na rasporedu je u ponedjeljak, 26. prosinca. Manifestacija započinje 17:00 sati na Placu pred crkvom Blažene Djevice Marije, odakle Sveta obitelj kreće ulicama Gračišća (Betlehema) put štalice u kojoj se rodio Isus, koja će biti smještena kod zvonika crkve Sv. Vida. Putujući ulicama Gračišća, posjetitelji će s moći upoznati sa starim zanatima i zanatlijama koje će predstavljati kostimirani Gračišćani. Moći će se vidjeti kovače, lončare, vojsku, pastire, kuhare, obične građane i druge kostimirane ličnosti. U štalici i oko štalice biti će mali improvizirani torovi s domaćim životinjama.

Iako manifestacija nije komercijalizirana, u ponudi će se vjerojatno naći tradicionalna istarska jela i kolači uz kuhano vino i čaj kako bi se posjetitelji mogli okrijepiti.

U Špitalu će se moći pogledati izložba jaslica i crteža djece iz Dječjeg vrtića Grozdići i učenika Osnovne škole Gračišće. Uz to, biti će otvorena vrata Crkve Sv. Vida gdje će se moći pogledati crkvene jaslice čiji je autor Alen Bažon.

Drugo uprizorenje živih jaslica u Gračišću održati će se na blagdan Sveta tri kralja, 6. siječnja 2012. godine.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.