Zlatela na 6. Međunarodnom festivalu meha

Na poziv Marija Mužića, predsjednika Kud-a Orlec sa Cresa, Zlatelini svirači pozvani su na 6. međunarodni festival meha u Nerezinama i Orlecu 28 i 29.svibnja. 2016 godine. Ideja je bila da se predstave mladi svirači Zlatele zajedno sa njihovim mentorom.

Obzirom da je Zlatela 28.05.2016 sudjelovala na 2. Maloj smotri folklora Istarske županije u Barbanu, Zletelu je u Nerezinama predstavljao Noel Šuran. Sutradan 29.05.2016 pridružili su se Zoran Karlić sa svojim učenicima: Viliam Vojić, Dalen Načinović, Rok Lukšić i Luka Blažina. Izveli su program od deset minuta predstavivši se najreprezentativnijim izvedbama Istre. Pošto se radi o međunarodnom festivalu , sudjelovali su predstavnici iz Češke, Slovačke, Italije i Hrvatske. Cilj festivala je potaknuti mlade da se bave tradicijskom glazbom otoka koja ovisi o nekolicini izvođača.

Ovo je jedan izuzetno kvalitetan festival koji svakako treba doživjeti svatko tko se tradicijom bavi. Toliko pozitive, kreativne i vesele ekipe teško je skupiti na jednom mjestu. Organizatorima upućujemo sve pohvale za ovako spontanu i životopisnu organizaciju u nadi ponovnog druženja.

KUD Ivan Fonović Zlatela

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.