Zmaj Istrakona Davoru Horvatiću

horvatic_istrakon_2015Subotnji udarni dan 16. Istrakona, istarske konvencije znanstvene fantastike i fantazije, započeo je gastronomski odnosno besplatnim ručkom ispred Spomen doma popularno nazvanim fažol replikatorom. Kada su se baterije napunile krenuo je novi niz predavanja, igra, kvizova i radionica.

U velikoj su dvorani na temu “Oneiromancija – duga riječ na granici jave i sna” govorile Katarina Zornada i Nina Bon, Marko Fančović pričao je o američkom piscu ZF-a Poulu Andersonu, a Gordan Topić o kultiviranju snova odnosno svijesnost u prostoru sanjanja te hakiranju snova. Ratko Martinović izabrao je temu Mitska bića, dok je Aleksandar Žiljak govorio o Nosferatu.

Prije svečanog programa na kojem su predstavljeni ovogodišnji odabrani pisci koji su smješteni u istrakonsku zbirku priča “Dvojnikov skok” posljednje je predavanje na temu “Podržava li fizika concept duše” ostvario Davor Horvatić. Na pozornicu pazinskog Spomen doma uspeli su se tako ovoodišnji odabrani spisatelji znanstvene fantastike Aleksandar Žiljak, Vanja Spirin, Saša Šebelić, Ivana Delač, Dražen Horvat te urednik Davor Šišović i ilustrator Mario Rosanda. Odabrani autori koji nisu mogli stići na promociju još su Vladmira Becić, Danijel Bogdanović, Teo Kos, Ratko Jakopec, Sara Kopeczky, Ed Barol, Katarina Hanžek, Marija Pilić, Jelena Crnjaković, Irena Hartmann, Boris Mišić, Toni Juričić, Zoran Krušvar i Ivan Staraj.

Posebno je bilo zanimljivo natjecanje u Cosplayu u kojem je kao najbolji kostim odnosno lik odabran onaj Valentine Šišović, drugo je mjesto osvojila Sara Pašić, a treće Matija Mihoković. Nagradu publike dobio je Ivan Pavičić. Zmaja Istrakona za doprinos ovoj manifestaciji zasluženo je dodijeljen Davoru Horvatiću. Uslijedile su igre “Ludi jarac slavi”, “Sleepover LARP Arena”, predavanje “Glazba u role-playu”, radionica za djecu, radionica izrade dream catchera, radionica izrade stripova, aukcija, Istrakon Pub kviz, kviz “Horror game”, MTG turnir, predstavljanje opusa Vanje Spirina i još mnogo toga, a za kraj večeri u glazbenom programu posjetitelje je zabavio pazinski bend TTRT.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.