Zmajlović: Pazin je primjer da se može

2Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas je posjetio novi dio pazinskog odlagališta otpada Jelenčići V.

– Danas smo u Pazinu, jer je on dobar primjer ostalim gradovima da se može, a inspekcijsko je rješenje ubrzalo uređenje novog deponija, kazao je nakon obilaska. Dodao je da u slučaju deponija u Trogiru neće biti popusta.

– Dok god se može istresti otpad na livadu nema ekonomske motiviranosti za selekciju otpada. Hrvatska, odnosno lokalna i regionalna samouprava, je zaspala po pitanju sustava gospodarenje otpadom čemu je krivo vječito prolongiranje izvršenja odredbi zakona, kazao je ministar Zmajlović.

Napomenuo je da su u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurana sredstva za sustav gospodarenja otpadom, ali i da lokalne samouprave moraju osigurati svoj udio kao što to rade za nove ceste ili javnu rasvjetu.

U Pazinu je bio i pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Goran Heffer čime je ujedno obavljen nadzor i odobreno korištenje novog odlagališta površine 2,2 hektara.

– Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun u probni bi rad trebao krenuti 30. lipnja, najavio je ovom prigodom istarski župan Valter Flego, dok je pazinski gradonačelnik izrazio zadovoljstvo suradnjom s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te nadležnim ministarstvom.

glasistre.hr

8 komentara na “Zmajlović: Pazin je primjer da se može”

 1. . napisao:

  Mene zanima kada će se u Pazinu pojaviti kontejneri koji se ne otvaraju rukom već nožnom pedalom.

  1. gospoda napisao:

   Ča imaš strah da ne slomiš nokat ili da ti nepade kruna z glave?

   1. tenkre napisao:

    “Gospoda”?! Nokat, kruna, ke gluposti…
    Ne, nego neka se vrate onakvi kontejneri kakvi su bili prije! Ovako za otvaranje kontejnera treba koristiti obje ruke, a barem ponekad nešto se nosi u ruci, da li torba, najlon, kišobran… A i higijena je u pitanju, koju su već drugi spomenuli.

 2. . napisao:

  Jako pametno pitanje, ne volim se blatit. Druge države imaju kontejnere koji se otvaraju pritiskom noge a ne da se moram prljat, pa padne poklopac pa ako je bila kiša još me i isprska. Stvar higijene pametnjakoviću.

  1. gospoda napisao:

   sad negovorin za tebe…forši da se stoka nauči koristit naijone za smeće ni mi jasno čovik si dojde spraznit kantu u kontenjer i opet onakvu smrdljivu si je ponese u stan i da ne bacaju svakakva govna u kontenjere(hranu,šutu,drva,daske,piljevinu,cigle,pepel…)bili bi čišći ali pošto 70% ljudi nema kulture nek im budu blatni da bog se zasrali svaki put kad ponesu smeće tako im i treba.

 3. . napisao:

  Ako je ki bez kulture to si ti. U naš kontejner stanari bacaju u kesicama i o temu niki ne raspravlja. To ča ti spominješ, to mi je prvi glas. Ali nije u redu, kiša pada, kišobran u ruci, smeće u drugoj (najlon), mali čeka spod kišobrana, ja se pošprican i s onako “čistim ” rukama od kontejnera ćepivan otroka i peljem ga u vrtić. Dakle, kako je reka tenkre, neka nan tornaju prijašnje. A imaš kontejner kadi skineš 1 kilu dok ga otvoriš (ručke sa strane). Za naše novce (jer smo platili nabavku kontejnera) zaslužujemo kontejner kako “bog zapovida”.

 4. zanovijetalo napisao:

  Dragi moji Pazinjani, kad već govorite o kulturi bacanja smeća i o temu kako je vani nemojte zabit da se “vani” uglavnom smeće plaća po kubiku, ne stana nego onega ča ste hitili ća, i da ima primjera kada se kontejneri čak i zaključavaju lokotom ili pak nema uopće kontejnera, nego se smeće ostavlja pred vratima u točno određeno vrijeme! A kada se govori o odlaganju smeća bez najlonskih vrećica, pa nije to bez veze, pogledajte samo kako izgleda odlagalište nakon bure kad raznese sve te vrećice kojima je vrijeme raspada po nekoliko godina…

 5. . napisao:

  Da se mene pita. smeće bi se trebalo i sortirati. I u redu je da se plaća ono ča koristiš. Tako u nekim zemljama kupnjom vreće plaćaš zapravo i odvoz smeća, smeće se sortira i ne vidim niš lošega tu.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.