Žminj: 1. Istarski festival pašte – Pašta i svašta

2Na konferenciji za medije predstavljen je koncept manifestacije koja će se održati u Žminju 4. i 5. srpnja ove godine. Okupljeni za stolom za kojim je domaćin Pino Kuhar iz ugostiteljskog objekta Puli Pineta pripremao razne vrste tjestenina, govorili su o ciljevima i detaljima manifestacije koja će nas dočekati početkom srpnja u Žminju.

Manifestacija je večernjeg i noćnog tipa te će u petak, 4. srpnja svečano otvoriti svoja vrata u 17.30 sati. Svim posjetiteljima, ljubiteljima pašte, gostima, turistima i znatiželjnicima, manifestacija je otvorena te je ulaz besplatan. Moći ćete uživati u bogatom programu u petak od 17 do 24 sata, a u subotu od 18 sati do dva sata iza ponoći.

Istarski festival pašte istaknut će zasluženo mjesto pašti, tjestenini u istarskoj gastonomiji (ali i šire regije). Njezinom promocijom i održavanjem nastoji se sačuvati i njegovati lokalna tradicija te potaknuti zaštita, vrednovanje autohtonih, izvornih tjestenina kao i poticati, podržati lokalne proizvođače tjestenina u ustrajnosti i kreativnosti u njihovom poslu te novim proizvodima toga tipa.

Prijave za proizvođače tjestenina, ukoliko žele sudjelovati kao izlagači na Festivalu, su otvorene do 20. lipnja 2014. godine. Prijaviti se može na Mob: 091 1846 251 | e-mail: [email protected]

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.