Žminj: 23. susret pod nazivom „ARMONIKE ZAD KAŠTELA“

Ove subote 08. srpnja 2017. na specifičnom prostoru Zad kaštela, na prostoru ljetne pozornice s početkom u 20,00 sati. održat će se susret samoukih svirača na harmonikama.

Ovogodišnji 23. susret pod nazivom „ARMONIKE ZAD KAŠTELA“ otvara Folklorno društvo Cere i mali folkloraši iz Dječjeg vrtića Rapčići, a program se nastavlja nastupom harmonikaša.

Nakon nastupa harmonikaša, za ples će se pobrinuti ansambel Štumperger iz Slovenije.

Raduje nas što se svake godine na susretu odazove veliki broj izvođača. Izvođači će prema slobodnom izboru izvesti svatko po jednu kompoziciju ili u paru, a isto tako raduje činjenica da se u proteklih nekoliko godina svake godine na susret prijavljuju novi izvođači, a tako je i ove godine.

Cilj manifestacije je da se harmonikaši barem jednom godišnje okupe da bi se predstavili publici, razmijenili iskustva i družili, te je stoga njihova najveća nagrada pljesak publike, koje nikada ne nedostaje. Njome se pridonosi valorizaciji tradicionalnih istarskih običaja, očuvanju tradicije te obogaćivanju turističke ponude središnje Istre.

Svaki izvođač kao znak uspomene na nastup dobiva prigodni poklon, a izvođači koji će ove godine na susretu proslaviti svoj 10. odnosno 20. jubilarni nastup, bit će nagrađeni posebnom nagradom organizatora.

Poseban kutak rezerviran je za prodajnu izložbu harmonika Melodija Mengeš iz Slovenije.

Od 2007. godine pa do danas susret poprima međunarodni karakter nastupom svirača iz susjedne nam Slovenije.

Manifestacija je kao i svake godine vrlo dobro posjećena, što ukazuje na to da ova manifestacija u Žminju ima svoje mjesto i tradiciju.

Organizatori manifestacije su Općina Žminj, Turistička zajednica općine Žminj i Daniele Pernić.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.