Žminj dočekao Novu “jušto u podne”

zminj_docek_2014Drugu godinu za redom u žminjskoj Areni na sajmištu priređen je doček Nove godine “Jušto u podne”. Za odbrojavanje bili su zaduženi Gustavi, odnosno njihova veteranska inačica Veterinari. Uz pucanje boca pjenušca odmah su nabili tempo u tex mex stilu. Ova je vrsta svirke najviše obradovala mališane, koji su pohrlili prema bini. Čim su se brojni Žminjci i njihovi gosti počastili, odsvirali su im, da ne zaborave plesati, i pokoji valcer.

Kad je neumornim Veterinarima ipak ustrebao predah zabavu je nastavio Amaro Band.

Program dočeka “Jušto u podne” započeo je, inače, već u 10 ujutro kao matineja, na kojoj su nastupali mali pjevači buzetskog Malog velikog mikrofona Alana Poropat.

Sudionici podnevnog dočeka, koji je očito pun pogodak, skupili su se u šatoru i izvan njega, gdje ih je grijalo sunce. Bila je to prigoda da se uz čašicu porazgovara o staroj i novoj godini. U silvestarskoj noći teško se može okupiti ovoliko ljudi, a u podne je i bolja kondicija za iće i piće.

Podnevni doček je organiziran u okviru programa “Žminj Winter Festival”, koji je počeo još 20. prosinca. Pod pokroviteljstvom Općine Žminj događanja za mlade i stare osmislio je i organizirao Igor Fonović sa svojim suradnicima.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.