Žminjci i Pazinci osmislili novi labinski vizualni identitet

Na ulazu u Labin iz pravca Pule i Rijeke postavljen je novi znak s natpisom Labin. Dizajnirao ih je Studio Dota iz Žminja, odnosno Davorka Tumpić, Tina Erman Popović i Anselmo Tumpić, a postavila Internova Pazin.

Grad Labin je tražio inovativno rješenje kao odmak od klasičnih ulaznih ploča. Želja mu je bila objediniti dva bloka informacija: grb i napise dobrodošlice te podatke o gradovima prijateljima Grada Labina. Osim od Dote, zatražena su idejna rješenja dizajnera Bojana Šumonje i Piera Riccija. Izabrano rješenje spaja glavna obilježja Labina: podzemni grad, rudnik, cjelinu podzemlja i nadzemlja te Mediteran.

Troškovi su do sada iznosili 117.250 kuna. Od toga je Doti za dizajn plaćeno 10 tisuća kuna, Internovi za izradu i montažu 98 tisuća kuna, a tvrtki De Conte za iskop temelja, temeljenje, čišćenje terena od zelenila i izrada pristupnog puta na obje lokacije 9.250 kuna. Potrebno je izvesti još i uređenje okoliša te postavljanje rasvjete, što su još neprocijenjeni troškovi. Grad će Hrvatskim cestama za lokacije na kojima se skulpture nalaze, sukladno važećim propisima, plaćati 3.825 kuna godišnje. Jedina zamjerka novog vizualnog identiteta u odnosu na ploču s natpisom je nešto slabija vidljivost iz vozila u pokretu. (B. Bi.)

http://www.glasistre.hr/9e982f14-f525-4a7f-8c4d-06a7fe974fa2

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.