Žminjska Bartulja tri dana

zminj.jpgOvoga četvrtka, 26. kolovoza, u 15 sati, s biciklističkom trkom «Tour po Žminjštine», počinje ovogodišnja žminjska Bartulja. Program će biti podijeljen u tri dana, s mnogobrojnim aktivnostima, u nekima od kojih će moći sudjelovat i posjetitelji. Prvog dana, osim već spomenute biciklističke utrke, svi prisutni moći će se okušati u gađanju glinenih golubova, te će moći pogledati i rukometni turnir veterana, sve u vremenu od 17 do 20 sati. Na kraju večeri, započet će animacijski program za najmlađe.

Drugoga dana, u petak, od 12 do 23 sata i 30 minuta trajat će boćarski turnir, po sistemu 3+1, na boćalištu Petra Radovana. U 17 sati održat će se nogometna utakmica između ekipa Žminja i Vinodola, a od 21 sat počinje zabavni program, u sklopu kojega će, Zat Kaštela, koncert održati Jelena Rozga.

U subotu, posljednjeg dana festivala, program će biti i najjači i najraznovrsniji. Već u 7 ujutro, počinje stočni sajam, koji će trajati do 14 sati. U 8 sati počinju i dvije smotre – ona autohtonih pasmina goniča, te domaćih životinja i starih poljoprivrednih strojeva, koje obje traju do 12 sati. U 9 sati u Kuli počinje izložba Tomislav Buktenica i video projekcija 119 brigade, koja traje do 20 sati, te natjecanje u gađanju glinenih golubova, koje će u organizaciji LD Zec, trajati do 16 sati. U 9 sati također počinju i nogometni turnir pionira i mlađih pionira, te turnir u pljočkanju. U 17 sati će se također odigrati još jedna nogometna utakmica, između ekipa veterana sv. Mateja i Žminja, a u kulturnom programu nastupit će limena glazba iz –Višnjana. U kulturno umjetničkom programu potom slijedi nastup FD Cere, OŠ Vladimir Gortan, Dječji vrtić Rapčići, te njihovih gostiju. Od 21 sata počinje zabavni dio programa, u sklopu kojega će koncert održati Zlatko Pejaković.

Valja također naglasiti kako će u za vrijeme trajanja Bartulje, biti održan i 8. Gospodarski sajam, koji će trajati od petka, 28. kolovoza, kada je u 14 sati otvorenje, pa do subote u 15 sati kada počinje zadnji dio programa.

regionalexpress.hr

3 komentara na “Žminjska Bartulja tri dana”

  1. a_ki napisao:

    neka bude 365 dana, čemu tri

  2. zminj napisao:

    Start biciklijade je u 15:30!

  3. martina napisao:

    jedina i najboja fešta ki bivan blizu poreča raj grien u žminj zato se slažen da čemu 3 kad je 365 dan u letu;))

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.