Žminjska Grrinta obilježila godinu dana postojanja

GrrintaPrije nešto više od godinu dana dva su mlada žinjska kantautora okupila svoje prijatelje glazbenike kako bi snimili pjesme koje su do tada napisali, a nisu nigdje bile odsvirane niti objavljene. Dejan Damijanić i Damir Tubak pozvali su Ratka Benčića, Andrejinu Miličić i Luku Jelenića u bend kojega su nazvali Grrinta. Ideja da se te pjesme snime nikada nije ostvarena, ali bend redovito svira po Istri za razne prigode.

Na sinoćnjem “rođendanu” benda, održanom iza crkve u Žminju, mjestu popularno zvanom “zad kaštela”, okupilo se stotinjak prijatelja benda koji su nakon rođendanske torte mogli uživati u nešto više od sat vremena svirke, slušajući sve poznate pjesme iz repertoara Grrinte, kao što su “Daj si kuraja”, “Minja blizu žminja” , “Kombajan” ili “Mi smo Grrinta”, ali i neke nove od kojh će “Istarski pršuti” zasigurno postati novi hit.

U proteklih godinu dana bend je skoro redovno održavao koncerte po Žminjštini, prikupljajući svaki put velik broj zaljubljenika u glazbeni pokret koji oni sami nazivaju “Žminjski val”. U svojem postojanju bend je jednom promjenio postavu: zbog angažmana u drugim bendovima jedan od osnivača, Dejan Damijanić (gitara i vokal), morao je odustati od sviranja u Grrinti. Njega je zamijenio Damir Tubak (koji sada svira gitaru i preuzeo je ulogu glavnog vokala, a do sada je svirao bas). Njega je pak, na basu, zamijenio Robi Filić. Ratko Benčić ostao je na harmonici, Luka Jelenić na bubnjevima, a Andrejina Miličić je i dalje u ulozi pratećeg, a ponekad i glavnog vokala.

MP / iPazin.net

1 komentara na “Žminjska Grrinta obilježila godinu dana postojanja”

  1. GRRINTA napisao:

    Prekrasno! Mala nadopuna! Materijal je snimljen, čeka postprodukciju i izdavača : ), A onda roč’n’roll – prmocija!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.