Žminjski vrtić mogao bi na dražbu!

zminj_vrtic_2014Zbog duga općinske tvrtke Žminj d.o.o. po osnovi neplaćenog PDV-a u visini od 4,5 milijun kuna, Porezna uprava još se lani upisala na zgradu mjesnog dječjeg vrtića koju je gradila ista tvrtka, a krajem travnja Općinski sud u Rovinju pokrenuo je ovrhu.

S obzirom da se tvrtka Žminj od konca ožujka nalazi u procesu likvidacijem zgrada vrtića bi mogla ići na dražbu. No, to se najvjerojatnije neće dogoditi s obzirom na društvenu funkciju zgrade. U tijeku su pregovori općinske uprave i Porezne uprave o dinamici vraćanja duga ili preuzimanja neke druge općinske imovine, rečeno je na zadnjoj sjednici žminjskog Općinskog vijeća. Načelnik Marko Križman dodao je da je od nadležnog ministarstva zatražio pomoć ili otpis duga.

Damir Tubak (lista Dimić Boljunčić) zatražio je da Općina organizira uslugu računovodstva za općinske neprofitne udruge, na što je načelnik Križman izrazio mišljenje da se ne radi o velikim troškovima, ali se složio s drugim Tubakovim prijedlogom da se o vođenju računovodstva organizira tečaj.

Tubaka je zanimalo gdje je nabavljena i koliko je koštala šterna koja je kao ukras postavljena na novi kružni tok. Križman je kazao da je nabavljena u antikvarijatu u mjestu Most Raša (Antik-galerija, tvrtka Vendo prima op.n.), te da je koštala 42 tisuće kuna.

Ratko Jeromela (HDZ) zatražio je da se ispred Čakavske kuće po odljevima kipara Vanje Radauša naprave nove brončane biste Mate Balote i Drage Gervaisa, umjesto onih koje su lani ukradene. Načelnik smatra da je s obzirom na opasnost od nove krađe “u ovo doba kad se krade železo, a kamoli ne bronca” cijena od 200 tisuća kuna za biste previsoka pa je predložio izradu kamenih, s čime se nije složio tajnik Čakavskog sabora Josip Šiklić.

Nelu Pucić (SDP) zanimalo je gdje će se smjestiti jedan osnovnoškolski razred viška, na što je načelnik odgovorio da se s ravnateljicom dogovorilo da ih se, umjesto da jedini pohađaju popodnevnu smjenu, smjesti u adaptirane “stare svlačionice”.

Luciano Žufić (SDP) ponovno se interesirao za sudbinu općinskog savjetnika Sanjina Dimića Boljunčića, na što mu je načelnik odgovorio da mu ugovor istječe 30. lipnja, a također je objavio da je općinskoj upravi, uključujući sebe i svog zamjenika, smanjio plaću za osam posto.

Žufić smatra da bi u Općinu trebalo pozvati državnu reviziju, ne bi li općinsku vlast savjetovala kako da izbjegne bankrot. Na dnevni red je došlo i neodržavanje 46. sabora čakavskog pjesništva, čime su “ljudi zgroženi”, kako se izrazio Jeromela.

Križman je kazao da je početkom godine predsjednica žminjske Katedre Čakavskog sabora Miranda Damijanić-Roce dala ostavku, a nitko se nije prihvatio organizacije pa ni raspisao natječaj za pjesme.

glasistre.hr

2 komentara na “Žminjski vrtić mogao bi na dražbu!”

  1. Stanko napisao:

    Očekuje se neopoziva ostavka nesposobnog načelnika Marka Križmana, “supermena i savjetnika” Sanjina Dimića i precednika vijeća Đordana Krajcara.

  2. Stanko napisao:

    Ups, skoro sam zaboravio “pohvaliti” veoma agilnu ravnateljicu škole i precednicu katedre čakavskog sabora na ” sjajnoj organizaciji ” 46. Sabora Čakavskog pjesništava i prigodnom smještaju učenika u “propuh učionice” koje su zapravo vlažne svlačionice NK Žminj. Svaka vam čast ramnateljice, ali žminjci to voleeee. Samo naprijed.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.