Znanstveni skup Državnog arhiva u Pazinu sa Sveučilištem J. Dobrile te Ca’ Foscari Venezia

U skladu sa zaključcima organizacijskog odbora, organizator Državni arhiv u Pazinu u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli te Sveučilištem Ca’ Foscari Venezia krenuo je u organizaciju Drugoga međunarodnoga znanstvenog skupa Istarsko gospodarstvo jučer i sutra /L’economia istriana ieri e domani .

Državni Arhiv u Pazinu kao organizator skupa, na čelu s ravnateljem Elvisom Orbanićem, te Alida Perkov u svojstvu predsjednice skupa, predstavili su 15.travnja 2016.g. u Veneciji znanstvenicima Sveučilišta Ca’Foscari te djelatnicima Državnog Arhiva u Veneciji zbornik radova Prvoga znanstvenoga skupa.

Na skup se 2013. godine aktivno uključilo stotinjak znanstvenika iz sedam zemalja predstavljajući s gledišta humanističkih i društvenih znanosti te interdisciplinarnih znanstvenih područja tematiku Istarskoga gospodarstva.
Predstavljanje je izazvalo živi interes znanstvenika iz područja ekonomske prošlosti i sadašnjosti, te se za drugi skup u 25. i 26. studenoga 2016 očekuje velik odaziv stručnjaka iz inozemstva.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.