Župan će naći novac za proširenje škole

58814.jpeg“Idemo u realizaciju tog projekta bez čekanja. Financirat ćemo izradu idejnog projekta. Već imam neke ideje kako to financirati. Vi trebate biti nositelji projekta”, poručio je istarski župan Ivan Jakovčić, koji je zajedno s pazinskim gradonačelnikom Renatom Krulčićem u petak u zgradi Županije održao prijem povodom 110 godina otvorenja pazinske gimnazije za ravnatelja Josipa Šiklića i njegove suradnice.

Župan je reagirao na Šiklićeve riječi da je Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile – koju sada pohađa 725 đaka – cilj da svi rade u jednoj smjeni. Da se to ostvari, treba dograditi osam učionica i dva praktikuma što bi zadovoljilo potrebe u narednih 15-ak godina, s tim da škola posjeduje potrebno zemljište. Jakovčić se odmah složio da rad u jednoj smjeni znači veću kvalitetu življenja i rekao da će, dok je on župan, pokušati učiniti da sva djeca u Istri idu u školu u jednoj smjeni. “Na meni je samo jedna obaveza – da nađem novce”, izjavio je i poručio vodstvu škole da budu aktivni na drugim za to vezanim poslovima.

Drugi problem je nedostatak školske sportske dvorane koju bi koristile i gradske sportske udruge jer sada u dvorani Pazinskog kolegija – klasične gimnazije nema dovoljno termina niti za redovnu nastavu učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile. Krulčić je rekao da bi ovisno o lokaciji izgradnja dvorane koštala između 20 i 24 milijuna kuna i da Grad Pazin ima volje to riješiti. “Jamčim da to u ovom mandatu možemo napraviti”, izjavio je istarski župan najavljujući financijsko sudjelovanje Županije, ali i u taj bi se projekt trebali uključiti i Pazin i država.

Jakovčić i Krulčić su informirani o obilježavanju ove značajne obljetnice kada je prije 110 godina u Pazinu otvorena Carsko-kraljevska velika državna gimnazija. Župan je poručio da Istra ne bi bila takva kakva jest da nije bilo ove pazinske škole koja je bila rasadnik kadrova za Istru i Hrvatsku, a i danas je to uzorna gimnazija u Hrvatskoj.

S. Benić
www.glasistre.hr

1 komentar na “Župan će naći novac za proširenje škole”

  1. ura napisao:

    “Jakovčić se odmah složio da rad u jednoj smjeni znači veću kvalitetu življenja i rekao da će, dok je on župan, pokušati učiniti da sva djeca u Istri idu u školu u jednoj smjeni.”
    Pa gdje je bio do sad? Kao da nije bio župan svih tih godina… Sve mi se čini da ako uspije u namjeri jednosmjenskog rada, to neće biti zbog gradnje škola, već mizernog nataliteta…
    Usput, župan Jakovčić, osim što je kupio selo i proigrao golf, sada i vanjštinom (odjeća i frizura) sve više sliči tipičnom skorojeviću…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.