Župan Jakovčić zagovara Trgovački sud u Pazinu

trgovackisud.jpgIstarski župan Ivan Jakovčić danas je uputio pismo ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću pošto je u konačnom prijedlogu zakona o područjima i sjedištima sudova izbrisan Trgovački sud u Pazinu.

Ustvrdivši kako je Istarska županija gospodarski najaktivnija hrvatska županija, Jakovčić je u pismu naveo kako će ponovno pripajanje pazinskoga trgovačkog suda riječkom, izravno i vrlo loše utjecati na istarsko gospodarstvo.

“U sadašnjoj gospodarskoj krizi blizina trgovačkog suda u Pazinu za istarske gospodarstvenike važan je čimbenik konkurentnosti i pristupačnosti”, naglasio je Jakovčić.

Podsjetio je kako je pazinski trgovački sud nadležan za više od 13.400 registriranih pravnih subjekata i 13 tisuća obrtnika te je, po podatcima o ukupnu broju predmeta, sa 15.204 predmeta na četvrtom mjestu u državi, iza Zagreba, Splita i Rijeke. Stoga Jakovčić od ministra Bošnjakovića traži da se zauzme da se zadrži sadašnji status trgovačkog suda u Pazinu kao vrlo važna čimbenika istarskog gospodarstva.

Cijelo pismo možete pročitati ovdje.

1 komentar na “Župan Jakovčić zagovara Trgovački sud u Pazinu”

  1. lipi napisao:

    A sve ostalo županijsko prešutno seli u Pulu? Ured župana u Pazinu:) Hahaha! Dajmo šoldi Glasu Istre za plaće, a mi šjuteti plaćajmo porez i prirez i ostale namete.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.