Župan obećao pomoć Pazinštini

zupan_obecao_pomoci_pazinstini.jpgIstarski župan Ivan Jakovčić sa suradnicima Valeriom Drandićem, Miodragom Čerinom, Elvisom Damijanićem, Milanom Antolovićem i Orianom Otočanom posjetio je u četvrtak Pazinštinu gdje je s lokalnim političarima i poduzetnicima razgovarao o županijskim potporama lokalnim razvojnim i gospodarskim projektima.

U Pazinu je gradonačelnik Renato Krulčić župana upoznao s najvažnijim gradskim razvojnim i graditeljskim projektima, a kod svakog ponaosob definirana je daljnja suradnja Grada Pazina i Istarske županije za njihovu realizaciju.

Tako je primjerice za adaptaciju budućeg sjedišta Skupštine Istarske županije Pazin vodio, a Županija financirala izradu projektne dokumentacije, Grad Pazin je otkupio dvije garaže čije parcele ulaze u projekt, a slijedi izdavanje građevinske dozvole, ali i dogovor o modelu financiranja ovog posla vrijednog 12 milijuna kuna.

Budući pazinski dom umirovljenika Županija će uvrstiti u svoj program izgradnje tri takve ustanove u Istri (Pazin, Labin i Pula), objekt je vrijedan 40 milijuna kuna, a Pazin je osigurao zemljište, projekte i pristupnu cestu.

Zajednički model financiranja dogovorit će se i za dogradnju Gimnazije Jurja Dobrile i izgradnju sportske dvorane, poduzeće MIH uključit će se u obnovu i ponovno pokretanje vinarskog podruma u Pazinu. Pričalo se i o novoj zgradi za službe državne uprave, autobusnom kolodvoru, veleučilištu, vojnom poligonu kod Lindara, poslovnim zonama, azilu za životinje…

Župan se sastao i s predstavnicima petnaestak pazinskih tvrtki, sa zadovoljstvom primivši na znanje da se unatoč recesiji na Pazinštini ne razmišlja o zatvaranju tvrtki, već se traže nova inozemna tržišta. Najavio je podršku Županije klasterskom organiziranju gospodarstvenika i brendiranju Pazina kao središta proizvodnje kvalitetnih mesnih proizvoda.

U Cerovlju se Jakovčić sastao s načelnicima sedam općina Pazinštine. Županijsku pomoć siromašnijim općinama središnje Istre, kako je u ime načelnika ovo područje okarakterizirao cerovljanski načelnik Emil Daus, Jakovčić je najavio u području opremanja poslovnih zona, osim onih koje su planirane većinom na privatnom zemljištu, u stvaranju konkurentnosti i atraktivnosti mjesta poput Motovuna, Gračišća, Draguća ili Grimalde te okupljanju proizvođača pršuta, meda, voća i povrća u poljoprivredno-prehrambeni klaster.

Županiju zanimaju i projekti poput sportskog aerodroma u Cerovlju te zone sporta i rekreacije, a može se pomoći i oko škola i sportskih dvorana, a najviše nudi pomoć u pripremi dokumentacije za kandidiranje lokalnih projekata za evropske fondove.

glasistre.hr

3 komentara na “Župan obećao pomoć Pazinštini”

 1. pepsi napisao:

  Super to sve skupa zvuči.
  Samo ostaje pitanje da li su to predizborna obećanja ili Pazin u narednom razdoblju očekuje investicijski tsunami?

 2. rockfeller napisao:

  ma ništa konkretno s rokovima nisu najavili, a također su neke projekte zaboravili i spomenut. mogu i ja pričat okupit ekipu i pričat šta bi htio…

  1. nejasno napisao:

   heheh odavno nisu ništa obećavali pa su šli storit mali đir :-) a ko to još puši danas?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.