Županijska potpora industrijskoj zoni Ciburi u iznosu od pola milijuna kuna

prociscivac_pazin.jpgIzgradnju objekata odvodnje otpadnih voda u industrijskoj zoni Ciburi kraj Pazina Istarska će županija sufinancirati s pola milijuna kuna, takav su namjenski ugovor u pazinskom Kabinetu župana jučer potpisali pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i župan Ivan Jakovčić.

– Županija će ubuduće podupirati samo one zone koje imaju aktivne poslovne partnere, jer trebamo novac za socijalne programe
županije, kazao je župan Jakovčić na potpisivanju dodavši da su Ciburi izrasli u jednu takvu ozbiljnu zonu koja je sačuvala ili otvorila značajan broj radnih mjesta, pa će je i ubuduće potpomagati.

Gradonačelnik Krulčić je podsjetio da su na sustav odvodnje otpadnih voda (pročistač) dosad Hrvatske vode s jedne i Grad Pazin
i Istarska županija s druge strane utrošili oko tridesetak milijuna kuna te da je potonje zajedništvo ključno za ostvarenje velikih projekata. – Čitava je investicija vrijedna 1,42 milijun kuna, kazao je direktor gradske komunalne tvrtke Usluge Dragan Šipraka. Većinu će osigurati Grad Pazin kroz naplatu vodovodnih priključaka, izravno iz gradskog proračuna i dotacijom iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, dok će Hrvatske vode investiciju pomoći s najmanje sto tisuća kuna. Izvodač radova koji su već počeli krajem kolovoza je gradevinska tvrtka “Vladimir Gortan” iz Pazina, a trebali bi biti dovršeni do konca godine.

Na pitanje novinara kolika je sadašnja iskoristivost kapaciteta pročistača, direktor Šipraka je odgovorio da iznosi oko 75 posto.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.