Županijska završnica natjecanja Sigurno u prometu

Pazinski je Autoklub bio domaćin županijske završnice natjecanja Sigurno u prometu za učenike osnovnih škola. U poznavanju prometnih propisa rješavanjem pismenog ispita, i zatim praktičnim natjecanjem u ispitu spretnosti u vožnji biciklima na poligonu, natjecalo se trideset i šest učenika (koji su prethodno prošli školske i gradske kvalifikacije) iz pulskih osnovnih škola Vidikovac, Kaštanjer, Veli Vrh, Tone Peruško i Veruda, te iz osnovnih škola Jurja Dobrile u Rovinju, Vladimira Nazora u Rovinju, Vladimira Nazora u Pazinu, te Talijanske osnovne škole Bernarda Benussija u Rovinju.

Za konačni plasman zbrajali su se bodovi iz teorijskog i praktičnog dijela natjecanja, pa je tako u pojedinačnoj konkurenciji djevojčica prvo mjesto osvojila je Antonia Tomić a drugo Ella Božić (obje iz OŠ Vidikovac Pula), dok je trećeplasirana Anđela Džaga iz pulske OŠ Veruda. U konkurenciji dječaka pobijedio je Matija Matika (OŠ Jurja Dobrile Rovinj), drugi je Noan Belac (OŠ Vladimira Nazora Pazin), a treći Mateo Braus (OŠ Tone Peruška Pula). U ekipnom plasmanu prvo je mjesto osvojila OŠ Vidikovac Pula, drugo OŠ Kaštanjer Pula, a treće OŠ Jurja Dobrile Rovinj.

Na državnom natjecanju Sigurno u prometu Istarsku županiju predstavljat će Matija Matika (OŠ Jurja Dobrile Rovinj), Noan Belac (OŠ Vladimira Nazora Pazin), te Antonia Tomić i Ella Božić (OŠ Vidikovac Pula). (D. ŠIŠOVIĆ)

http://www.glasistre.hr/9aeba621-856c-43f4-8d38-b9a194a8c107

© iPazin.net portal 2001. - 2024.