Zvuci bossanove s tekstovima na mađarskom

Ni kiša nije spriječila da se pazinski kafić Bunker ugodno popuni posjetiteljima TradInEtno festivala i ostalom zainteresiranom publikom koja je došla poslušati talentirani mađarski trio imena Cirkusz-KA.

Ana Szlávics i Tamás Rock su kantautorski duo iz budimpešte nazvani Cirkusz-KA. Još od 2006. godine stvaraju svoje pjesme koje su rođene u kulturnim korijenima mađarskog nasljeđa i inspirirane svjetskom glazbenom raznolikosti. Svoju glazbu začinjavaju senzualnošću Fada, energijom Tanga i prstohvatom Jazz-a. U Bunkeru im se pridružio Tomasz na kontrabasu, kako bi glazbeno upotpunio njihov glazbeni izričaj.

U nešto više od sat vremena svirke, predstavili su svoj bogati repertoar u kojemu dominiraju vokalne i gitarske dionice, uglavnom oblikovane u bossanova glazbeni obrazac. Povremene solo dionice na kontrabasu cijeloj priči daju dodatan začin. Nastup je zvučao vrlo kompaktno i osjećajno, a publika je, unatoč nerazumijevanju tekstova na mađarskom jeziku, uživala u svakoj pjesmi i pozvala Cirkusz-KS na bis.

Ciskusz-KA su već svirali u Budimpešti, Parizu, Hamburgu, Berlinu, Barceloni, Beču, Bernu, Briselu, Ljubljani…
Do sada su primili nekoliko nagrada u svojoj karijeri. Neke od nagrada su Mađarska Jazz i World-music nagrada od Fonó Budai Zeneház, te prva nagrada u “4 ums Dorf” glazbenog festivala u Njemačkoj.

Danas nas na TradInEtno festivalu očekuje ponajbolji hrvatski etno bend Kries, kojima će prethoditi projekcija filmova i plesna radionica “Ples na tavolac” koja je prošle godine okupila veliki broj zainteresiranih za očuvanje folklorne tradicijske baštine. Današnji, sutrašnji i subotnji koncert održat će se u Parku Narodnog ustanka (gornjem parku) u Pazinu, nasuprot spomen doma.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.