Zvučna čestitka malih glazbenika

KoncertBožićni koncert prigoda je da se učenici pazinske Osnovne glazbene škole predstave svojim najmilijima, koji su i najvjerniji pratitelji njihovog glazbenog rasta, pa su tako mladi muzičari preksinoć u maloj koncertnoj dvorani Spomen doma odaslali božićnu glazbenu čestitku. U čak dvadeset točaka, mješavini božićnih i komornih skladbi, osnovci su prikazali umijeće sviranja na klarinetu, gitari, klaviru, violini i harmonici u dvorani punoj poput šipka.


Koncert je počeo pjevački zbor koji je izveo Milottijevu pjesmu »Sunce ima dva barkuna«, a završio njegovim nastupom uz harmonikaški orkestar, Mirtu Krsnik i Donu Zović. Posebno je bilo zanimljivo čuti i bivšu učenicu Viktoriju Flego u kvartetu klarineta u izvedbi Mendelssonovog »Koncertnog komada« zajedno s profesorom Robertom Rosandom, Ninom Sinković i Teom Gubićem. Katja Pernić je uz glasovirsku pratnju Karima Brkovića i klarinetsku Rosande briljirala izvodeći Šostakovičev »Proljetni valcer«. Cintia Macuka predstavila se Schubertovim »Glazbenim trenutkom«, a Andrea Šarac Bachovom »Dvoglasnom invencijom«.
Pravo je zadovoljstvo bilo slušati kako su učenici završnih razreda već toliko izvježbani i oslobođeni pritiska javnog nastupanja. Tako su gitaristice Kristina Bibulić i Katarina Sinčić odsvirale Farrautovu »Morenita do Brasil«, a ovaj je žičani instrument koristio i Enzo Grubiša.
Maja Močibob pokupila je veći pljesak za sjetnu izvedbu »Oktobra« Čajkovskog na klaviru. Njena kolegica Karla Novaković izvela je Schubertovu »Lovačku«, a Sara Ursić Chopinov »Valcer«. Tinjanka Valentina Vitas pokazala je svoje harmonikaško umijeće izvevši Wittmerovu »Romansu«. Mateo Križmanić na istom je instrumentu odsvirao skladbu »Mačak i klupko vune«, dok se Matko Kotiga predstavio Schwaenovim valcerom. Harmonikaški trio Mateo Križmanić, Tino Zaharija i Marica Juričić izveo je Roehrov »Mali intermezzo«. Prve su glazbene korake pred auditorijem napravili najmlađi: Renato Simić, Daniela Zgrablić, Juraj Prpić i Anastazja Šantov Učkar.
Završne pozdrave u ime glazbene škole izrekla je Barbara Stihović.

Anton Findrle

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.